Medisinsk rynkebehandling med Azzalure ('Botox')

Medisinsk rynkebehandling med botulinum toksin type A er verdens mest benyttede metode for reduksjon av rynker.

Behandlingen har vist seg å være svært effektiv og sikker. I svært små doser injeseres legemiddelet i utvalgte små ansiktsmuskler for å redusere muskelsammentrekninger som skaper linjer og rynker. Behandlingen vil glatte ut rynker og fine linjer, og gi et uthvilt uttrykk i ansiktet.

Spesialist innen kosmetiske behandlinger Lise Mette Strand utfører behandlingen og har lang erfaring innen hudforbedring, rynkebehandling og volum behandling med fillere. 

Hva er botulinumtoksin?

Det er en injeksjonsbehandling med et registrert legemiddel som inneholder Botulinum Toxin type A. I svært små og fortynnede doser brukes det i utvalgte ansikstmuskler for å glatte ut rynker. Virkestoffet blokkerer nerveimpulser til ansiktsmusklene og hindrer dem fra å trekke seg sammen. På denne måten blir den overliggende huden glatt og uten markerte rynker. Behandlingen har kun effekt på de spesifikke musklene som behandles og de ubehandlede musklene forblir upåvirket, og den normale mimikken opprettholdes.

De første 3-4 timene bør man ikke gni eller massere det området som er behandlet. La huden være i fred. Vi anbefaler å vente med å påføre sminke på behandlingsområdet 6 timer etter behandlingen, i tillegg unngå trening samme dag. Etter injeksjonen tar det 2-3 dager før det begynner å virke og inntil 7 dager før man får full effekt.

Behandling og varighet

Lite eller ingen ubehag. Behandlingen tar rundt 15-20 min og utføres uten bedøvelse ettersom behandling for rynker er forbundet med lite eller ingen ubehag. Du kjenner kun noen små stikk og litt svie i verste fall. Du kan gjenoppta arbeid og andre gjøremål umiddelbart etter behandlingen. For optimal effekt anbefales 2 - 3 behandlinger i året.

 

Alle behandlinger som er virksomme vil også kunne gi bivirkninger. Uønskede bivirkninger ved bruk av botulinumtoksin er imidlertid svært sjelden. Den vanligste bivirkningen er ømhet eller en liten blodutredelse på innstikkstedet. Dette går vekk i løpet av noen dager. Det finnes sjeldne tilfeller der muskelen som holder øvre øyelokk har blitt forbigående svekket i 1-2 uker. Fordi effekten av er forbigående er også eventuelle bivirkninger forbigående. 

LiseMette.jpg

Priser

Ett område

To områder

Tre områder

Azzalure svettebehandling

Aldergrense 21 år.

Kr 2990

Kr 4190

Kr 5390

Kr 5990

Områder. Hva behandles?

Tunge øyelokkBehandling for å heve øyelokk er en velkjent kosmetisk behandling. Nedsig av pannen og øyenbrynene gir et hudoverskudd i øvre øyelokk og en rynkereduserende injeksjonsbehandling vil gi et løft og åpne blikket. Man ser mer våken og opplagt ut.

 

Øyne: Kråketær eller smilerynker er et av mange begreper som beskriver linjene som kommer på begge sider av øynene. Ved å behandle dette glatter huden over muskelen seg, og linjene fjernes. Målet er også å forebygge videre dannelse av linjer rundt øynene.

 

Panne: Tversoverlinjene i pannen kan mykes opp og glattes ut. Denne behandlingen er også poulær blant menn.

 

Sinnarynken: Glabella er også noen ganger kalt "sinnarynken" mellom øyenbrynene, og den oppstår som følge av musklaturen i pannen. Den kan effektivt glattes ut.

 

Tannkjøttsmil: Dersom du er plaget av at mye av tannkjøttet vises når du smiler, kan du med en enkel behandling få fjernet problemet. Behandlingen består av å injisere 2-4 stikk og muskelen slapper av og mindre tannkjøtt vil vises når man smiler.

 

Stram kjeve/tanngnissing: Stram kjeve kan bidra til hodepine og ubehag i ansiktet, og injeksjon kan settes i kjevepartiet slik at musklene slapper mer av, og spenningen slipper

 

Overdreven svette (hyperhidrose): Botulinumtoksin er en effektiv behandlingsmetode mot overdreven svette både i armhuler og håndflater. Behandlingen har langvarig effekt (6-12 måneder).


Overdrevet svetting blir kalt hyperhidrose. Kroppen regulerer temperaturen selv, men i enkelte tilfeller av hyperhidrose, produseres mye mer svette enn det som er nødvendig. Behandlingen blokkerer nerveimpulser til svettekjertlene og hindrer at disse skiller ut svette. Virker kun på injeksjonsområdet og ikke andre steder på kroppen. Legemiddelet injiseres via en sprøyte i armhulen/håndflaten. Man må regne med et stikk for annenhver centimeter med hud i armhulen og hver centimeter i håndflaten. Alle som ønsker bedøvelse, vil få dette. Man kan gjenoppta arbeid og andre gjøremål etter behandlingen.

Mann får botox

De som ikke skal behandles:

 

  • Gravide

  • Ammende

  • Nevromuskulære sykdommer

  • Kjent overfølsomhet for innholdsstoffene

  • Bruk av aminoglycoside antibiotika mindre enn 3 dager før behandling

  • Lokal infeksjon på behandlingstedet

  • Myasthenia Gravis (alvorlig autoimmun muskelsykdom)

  • Lambert- Eaton syndrome (en autoimmun sykdom)

  • Blod koagulerende sykdommer